NOKUT-magasinet 2020 | En ambassadør for utdanningskvalitet | A04. Microsoft
928
page-template-default,page,page-id-928,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE

Microsoft Learn: yrkesrelevant kompetanse som arbeidsgivere trenger

Microsoft er opptatt av å bidra til å få folk i arbeid og gi relevant kompetanse som arbeidsmarkedet trenger. Derfor har vi lansert flere tiltak som skal hjelpe deg til å tilpasse de digitale ferdighetene til det som flere og flere arbeidsgivere trenger. Og best av alt: Microsoft Learn er helt gratis!

30. juni 2020 lanserte Microsoft sammen med LinkedIn og GitHub, verdens største arbeidsrelaterte sosiale nettverk, et globalt initiativ for å gi 25 millioner mennesker over hele verden yrkesrelevant digital kompetanse. Vårt mål er at du skal oppnå tre ting:

 

1) Vite hva bedrifter trenger – Få oversikt over hvilke kvalifikasjoner og ferdigheter som er nødvendige for å få de mest populære jobbene.

 

2) Kompetansen du trenger – Gi gratis tilgang til læringsressurser for å oppnå disse ferdighetene og kvalifisere deg for drømmejobben

 

3) Bevis for din kompetanse – Tilby rimelige sertifiseringsordninger og gratis jobbsøkerapplikasjoner for å hjelpe med å søke på jobbene og dokumentere dine nye ferdigheter

 

Tverrfaglig læring

Hjertet av Microsoft Learn er tverrfaglige læringsressurser som krysser flere disipliner – som salg, IT-drift, programmering, løsningssalg m.m. Vi kombinerer løsningene og kurselementene med ledige stillinger og kvalifikasjonskrav fra LinkedIn, slik at du lett får tilgang til den læringsbanen som er riktig for akkurat dine mål.

 

For å kvalifisere deg til drømmejobben og skille deg ut, har du også muligheten til å ta Microsoft-sertifiseringer og bruke LinkedIns jobbsøkerverktøy. Med disse verktøyene kan du søke på ledige stillinger og dokumentere at du har de kvalifikasjonene som er nødvendige.

 

Donasjoner

I tillegg til gratis kurs på Microsoft Learn og Linkedin learning, har vi gitt og fortsetter å gi støtte til veldedige organisasjoner over hele verden for å hjelpe de som trenger det aller mest. Kontakt oss gjerne om du driver en veldedig organisasjon.

 

Hvor finner jeg læringsressursene?

Vi skreddersyr læringen rundt deg og dine behov. På Microsoft Learn kan alle lage sitt eget opplæringsprogram – husk bare å logge inn før du starter, så blir din progresjon lagret. Du kan ta kurs i eget tempo og fortsette der du slapp om du trenger en pustepause. Logg inn på https://docs.microsoft.com/nb-no/learn/ for å registrere deg og starte.

Etter at du har registrert deg, kan du sette sammen din egen læringsbane, tilpasset dine behov og eksisterende ferdigheter. Vil du lære om hvordan du drifter et epostnettverk, portere data og programvare til Azure eller sette opp en Microsoft Sharepoint-server? Du finner dette og mye mer på Microsoft Learn.

 

 Sertifisert og klar under egne forutsettninger

Microsoft har fokus på at du kan gjøre dette i ditt eget tempo, og etter at du har gjennomført dine programmer kan du skaffe deg anerkjent sertifisering, hvis du ønsker det. Med denne anerkjente sertifiseringen kan du enkelt dokumentere dine ferdigheter overfor fremtidige arbeidsgivere.

 

Skreddersydde «læringsbaner» for jobben du vil ha

Redd for å å lære noe som du aldri for bruk for? Ved å kombinere Microsoft Learns læringsressurser med LinkedIns omfattende data om ledige stillinger, gir vi deg et svært kraftig verktøy for å finne ferdigheter som kreves i din drømmejobb. LinkedIn Learn analyserer arbeidsmarkedet og identifiserer de jobbene det er flest utlysninger av, og gir deg en oversikt over kvalifikasjonskrav.

 

Vi har samlet flere kvalifikasjonskrav i læringsbaner, og ved å følge disse læringsbanene kan du få mer av den kompetansen du trenger for å jobbe som for eksempel IT prosjektleder, IT-administratorer, salgsrepresentanter – og mange, mange flere.

 

Gi din karriere det løftet den fortjener – start å lære i dag!

Dette er Microsoft Learn

 

Hva er Microsoft Learn?

Microsoft Learn er en gratis nettbasert læringsplattform som tilbyr interaktiv læring for blant annet Microsoft-produkter. Vårt mål er å gi deg kunnskap og ferdigheter i våre teknologier med engasjerende, interaktivt innhold som passer til din rolle og mål.

 

Hvor mye koster det?

Det er helt gratis å bruke Microsoft Learn. Plattformen er tilgjengelig for alle som ønsker å lære mer om Microsofts produkter.

 

Hva slags innhold er tilgjengelig på Microsoft Learn?

Vi tilbyr rolle-basert læring oh kurs for Azure-utviklere, løsningsarkitekter og administratorer. Det samme gjelder Microsoft Power BI, PowerApps, Dynamics365, Microsoft365, Office og Visual Studio. Platformen vil bli utvidet til å gjelde mange andre Microsoft-produkter og tjenester.

 

Må jeg lage en profil for å bruke Microsoft Learn?

Du kan benytte plattformen uten å lage en egen profil, eller logge inn med en skolekonto / Microsoft konto.

 

Hva er læringbaner, moduler og enheter?

Læringsbaner er samlinger av moduler som er organisert rundt spesifikke roller. Moduler er grunnelementene i Microsoft Learn, og inneholder et antall sammenhengende enheter, som videoer, interaktive aktiviteter, artikler og annet.