NOKUT-magasinet 2020 | En ambassadør for utdanningskvalitet | A06. Fagskolen Troms
1350
page-template-default,page,page-id-1350,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-14.4,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
ARTIKKELANNONSE
Her ser vi grunnskolelærerstudent Aros Aso som observatør på gruppearbeidet til elever fra Haugeåsen ungdomsskole i Fredrikstad.

Vi skaper spennende karrieremuligheter

Fagskolen Troms tilbyr høyere yrkesfaglig utdanning innen Maritime og marine fag, Helse- og omsorgsfag, Tekniske fag og Prosess- og næringsmiddelfag. De aller fleste av utdanningsløpene tilbys som deltidsutdannelse med en kombinasjon av nettundervisning og samlinger.

– De fleste av våre nesten 600 studenter er allerede i jobb og benytter fagskolens tilbud som en mulighet til å videreutdanne seg til drømmejobben og gjerne lederansvar, sier kvalitetsleder Astrid Sebulonsen. – Tilbakemeldingene fra tidligere studenter tyder på at veldig mange av dem oppnår akkurat det, sier hun.

 

Fagskolen i Troms tilbyr undervisning på tre undervisningssteder – Tromsø, Harstad og Skjervøy i Nord-Troms. Felles for dem alle er naturskjønne omgivelser med utrolige muligheter for friluftsliv og store naturopplevelser, kombinert med spennende kultur- og festivalliv.

 

Fagskolen er i stadig utvikling, og undervisningsopplegg og læreplaner utvikles i tett samarbeid med lokalt og regionalt næringsliv. En utdanning fra Fagskolen i Troms skal gi konkrete kunnskaper som kan tas i bruk direkte i arbeidslivet, sier Sebulonsen.

 

– Studier hos oss er matnyttige og konkrete, og gir studentene ballast som kommer til nytte med en gang, understreker hun.

 

Dette sier studenter:

 

«Fagskolen har gitt meg nødvendig kompetanse for å ta et steg videre i min karriere.»

Kjetil Sunde

Daglig leder / prosjektleder

 

«Høsten 2019 ble jeg ansatt som disiplinleder for sveiseteknisk hos Apply Sørco AS. Min ambisjon er å bygge meg opp til International Welding Engineer.»

Jone Andersen

Welding Engineer

 

«Utdannelsen ved fagskolen i Troms sveiseteknisk har gjort det mulig for meg å tiltre stilling som shutdown manager hos Aker/BP. En slik karrierestigning fra sveiser til ledende stilling på kort tid hadde jeg ikke sett for meg.»

Fred Anton Langhelle

Shutdown Manager

– Jeg er ekstremt fornøyd med utdanningsløpet og kunnskapen fagskolen i Troms sveiseteknisk har gitt meg, og ville ikke vært foruten. Det gar også gitt meg mulighet til å velge mellom mange spennende jobber.

Simen Størkelsen Jensen, maskiningeniør